Skriv til øret

Hvordan bryder du lydmuren?

Nogle taler får flere gab end klapsalver.
Andre griber publikum og bliver husket.
På dette kursus lærer du forskellen. 

Taler skal ligge godt i munden – og glide let ind i øret

“Sig ikke alt det, du gerne vil have, de skal vide. Sig den ene ting, du vil have, de skal huske bagefter.” Dette råd gav Bill Clintons taleskriver, Tom Rosshirt, for nogle år siden på Rhetors konference for taleskrivere. Han trak på en retorisk indsigt: Talen er flygtig, øret glemsomt. Fylder du for meget på, falder det af igen.

Lister, decimaltal og begreber er tør kost for lyttende forsamlinger. Mundtlige budskaber skal formuleres, så de er lette at huske: Med historier, billeder, kontraster, gentagelser og kant. På kurset lærer du at skrive til øret.

Du lærer at

  • skrive taleren, publikum og omstændighederne ind i talen
  • finde talens hovedbudskab og folde det ud med historier og eksempler
  • skrive begyndelser, der vækker publikums interesse
  • forme sproget med vid og virkemidler, så det fremhæver det vigtige
  • sætte manuskriptet op, så det er let at fremføre

Sådan foregår det

  • Du medbringer en tale i udkast eller som idé
  • Kursets værktøjer udfoldes, og du indarbejder dem gradvist i din tale
  • Undervejs lærer du talekunstens bedste kneb af dygtige talere, som du ser på video

Om Rhetor

Siden 2001 har vi arbejdet for at synliggøre og udvikle taleskrivning som profession i Danmark. Vi har afholdt hundredvis af kurser i taleskrivning og står bag Logograf, den årlige danske konference om taleskrivning. Vi skriver selv taler for vores kunder. Alt i alt sætter det os i stand til at give dig et teoretisk velfunderet og samtidig praksisnært kursus på absolut højeste niveau.

Mere retorik

Få indblik i de retoriske grundprincipper og bliv undervist i, hvordan du bliver en bedre, mere troværdig og levende formidler.  Læs mere om kurset ‘den retoriske værktøjskasse’ og ‘retorik for ledere’

Har du fået ny leder, eller mangler du værktøjer til at skrive “personligt” for andre? Vi laver talerprofiler, som klæder dig på til at skrive taler, der passer til netop din leder. Læs mere om vores ‘talerprofil’

Har du brug for hjælp til årsberetningen eller jubilæumstalen. Vi kan rådgive dig eller skrive den for dig og træne dig i at levere den bagefter. Læs mere om ‘taleskrivning’ .

Kontakt os og hør mere
Se vores kalender og tilmeld dig