Skriv til beslutning

Gode tekster giver gode beslutninger. Et godt skriftligt beslutningsgrundlag:

  • Bygger på et veldefineret problem
  • Fremhæver det væsentlige
  • Argumenterer for en løsning – og vidner om modet til at lave en indstilling
  • Følger formalia, herunder organisationens faste skabeloner og sagsgange
  • Overholder kvalitetskrav til faktatjek og korrektur
  • Er selvbærende, dvs. kan forstås uden at blive fremlagt mundtligt
  • Er sprogligt præcist og uden overflødigt fedt

Hvad arbejder vi med?

Det gode beslutningsgrundlag kræver, at man er velinformeret. Principielt set kræver den gode beslutning altså et velskrevet og veldisponeret oplæg, som fører sin læser trygt og velformuleret igennem selv de mest langhårede faglige labyrinter. På dette kursus beskæftiger vi os med skabeloner for den rette disposition af et tekstoplæg, samt hvordan retoriske virkemidler kan gøre det sproglige indhold skarpere, så læseren på intet tidspunkt kommer i tvivl om oplæggets formål.

Hvordan foregår det?

Baseret på en specifik case fra dit professionelle liv, hvor du har (eller har haft) til opgave at skrive et beslutningsoplæg, vil du i løbet af dagen gennemgå en række retoriske værktøjer. Du vil så løbende afprøve værktøjerne i praksis på dit skriftlige oplæg, og vil dermed se den gradvise forbedring i løbet af dagen. Du får også løbende feedback og gode råd fra din rådgivende retoriker.   

Hvad tager du med dig?

På én dag vil du lære at skrive kortere, skarpere og mere velargumenterede oplæg. Du vil opleve færre irritationer, fordi du vil opleve at arbejde mere effektivt under skriveprocessen, samt at dine tekster bliver forstået og rammer plet første gang! I vil opnå bedre beslutningsoplæg og dermed bedre beslutninger.

Ét modul eller en hel grunduddannelse i retorik? 

Rhetor har udviklet en grunduddannelse i retorik – dette modul indgår i grunduddannelsen. Du kan tage modulerne enkeltvis, eller du kan tage hele uddannelsen samlet over 5 måneder. I alt investerer du 7 dage i selskab med os, når hele uddannelsen gennemføres. Læs mere.

Hvorfor Rhetor?

Vi er Danmarks første retorikvirksomhed – og har arbejdet med retorik i mere end 20 år. Alle vores rådgivere er universitetsuddannede, men vores særkende er den praktiske og erfaringsbaserede tilgang til rådgivningen. Rhetor garanterer dig et fagligt og garvet blik på dine nuværende færdigheder og dine muligheder for at udvikle din gennemslagskraft.

Kontakt os og hør mere
Se kalender og tilmeld dig

Åbent kursus

Det åbne kursus varer 1 dag, og det er med fuld forplejning. Prisen er 4.200 kr. ekskl. moms.

Ønsker du at bestille vores grunduddannelse som en samlet pakke, hvor dette kursus indgår, så bestil via besked eller ring til os.

For at tilmelde dig skal du finde en dato, der passer dig i vores kalender og tilmelde dig.

Praktisk information

Kurset foregår i Rhetors lokaler på Carit Etlars vej 3, 1814 Frederiksberg C.

Skriv til beslutning som tilpasset kursus

I et tilpasset kursus går vi i dybden og sammensætter kurset ud fra jeres specifikke behov, når det kommer til indhold og tid. Ring eller skriv til os for en uforpligtende drøftelse.