29. marts 2010

Organisér gennem faglig stolthed

I Rhetor er vi ikke alene om at arbejde intenst med faglig identitet. I Kommunikatøren (nr. 1, februar 2010) beskriver artiklen “Sygeplejerskernes fantastiske fortællinger” hvordan 12 sygeplejersker har udviklet historier om, hvorfor de er sygeplejersker.

Målet med historierne har været at rekruttere flere sygeplejersker til et presset fag. Men ideen om at lade den faglige stolthed komme til orde i fagpersonernes eget sprog er også særdeles anvendelig, når vi taler medlemsorganisering i fagforeninger. I Rhetor har vi arbejdet med faglig identitet blandt elektrikere i Dansk El-Forbund og gartnere i 3F’s Grønne Gruppe. I forlængelse af det skærpede fokus på faglig identitet formåede begge foreninger som noget ganske unikt i LO-sammenhæng at knække den ellers faldende medlemskurve.

Lige netop Sygeplejerskenes fagforening – Dansk Sygeplejeråd – er ret gode til at lade den faglige stolthed skinne igennem deres arbejde; men mange andre fagforeninger kan med fordele lade sig inspirere af artiklen her.

Læs artiklen “Sygeplejerskernes fantastiske fortællinger” hos Dansk Kommunikationsforening

Du vil måske også kunne lide

Der blev ikke fundet nogle artikler.