27. september 2013

Fremtidens taleskriver – en iscenesætter?

Skærmbillede 2013-09-27 kl. 11.25.30

Dag ud og dag ind knokler de inde på teatrene med at skabe oplevelser for deres publikummer. De ved hvad de gør, fordi de gør det hele tiden.

Så tænkte vi: Hvorfor lærer vi ikke af dem? Selvom taleskrivere leverer budskaber til virkelighedens scene, så er det stadig en scene. Og selvom en taler ikke er en skuespiller, så skal taleren performe for at brænde igennem til sit publikum.

Så nu går taleskriverne i teatret. Tag med og lær af de professionelle, som véd, hvordan man sætter en scene. Vi finder det nærliggende, at fremtidens taleskriver ikke vil være en ordsmed, men snarere en iscenesætter. I fremtiden vil vi stadig skrive manuskripter, men vores materiale vil også være lys, lyd, rekvisitter, påklæding og talerens karaktér og fortællinger.

Fremtiden findes allerede. Hvis du har deltaget i et amerikansk partikonvent, vil du vide det. Hør Torsten Jansen, den tidligere USA-korrespondent, fortælle om konventerne som et gigantisk politisk tale-teater – og få inspiration til at udfordre din egen organisations måde at tænke taler på.

Fremtidens værktøjer findes og bruges også i Danmark – på de skrå brædder. Vær med, når vi henter værktøjerne ind fra instruktøren, skuespiller-retorikeren, skuespillerunderviseren, performancedesigneren og stand-up-komikeren. Og få en oplevelse med i købet. For konferencen vil i sig selv være et teaterstykke, ja, du er inviteret til verdens første tale-teater-konference.

Fremtidens taleskrivere – publikum – spiller en aktiv rolle på dagen. Vi røber ikke mere, men du kan godt fortælle din chef eller HR-afdeling, at det bliver benhårdt arbejde, og at du vil komme hjem med værktøjer, som du allerede vil have prøvet af i praksis – og oplevet på scenen!

Gå ikke glip af årets begivenhed for taleskrivere. Mere nyskabende, sansemættet og lærerig end nogen anden konference, du har oplevet. Selv maden vil være fuld af indbagte oplevelser!

Af Kell Jarner Rasmussen, adm. direktør, Rhetor – rådgivende retorikere

Læs det spændende program og tilmeld dig årets Logograf-konference her