2. december 2012

(Gen)oplev Logograf 2012

D. 13. november 2012 var mere end 80 taleskrivere og kommunikationsfolk samlet til taleskriverkonferencen Logograf 2012. Omdrejningspunktet var “Talen som strategisk værktøj”, og en række oplægsholdere kom godt omkring emnet.

Her får du mulighed for at se eller gense udvalgte klip fra konferencen:

Vinca LaFleur fortalte om humor som et magtfuldt redskab både til at skabe likeability og til at mildne kritikere. Vinca LaFleur, som er tidligere taleskriver for Bill Clinton og partner i West Wing Writers, var hovedtaler på Logograf 2012.

Vinca LaFleur blev efter konferencen interviewet til en række danske medier.

Hør bl.a. et interview i DR’s Sproglaboratoriet, som i anledning af Logograf 2012 satte fokus på taleskrivning. Programmet kan høres her.

Katja Dahlberg, taleskriver i Klima-, Energi- og Bygningsministeriet, fortalte om, at talen er et vigtigt strategisk værktøj, men at det stadig ikke helt er gået op for embedsværket i ministerierne. Det er dog ved at ændre sig, mener Katja Dahlberg, som til daglig skriver taler for klimaminister Martin Lidegaard.

Thomas Gyldal Petersen fortæller om hvordan han bruger talen strategisk.

Borgmester i Herlev kommune, Thomas Gyldal Petersen, fortæller med tydeligt engagement, hvordan talen indgår i kommunens samlede kommunikationsstrategi. “Man skal tro på og føle, at det er vigtigt, når fugletårnet i fedtmosen skal åbnes” – Thomas Gyldal Petersen griber gerne enhver lejlighed til at tale; ingen tale er overflødig, intet publikum er for småt eller ligegyldigt.

Thomas Gyldal Petersen har fat om sit publikum. Adskillige gange i løbet af hans indlæg røres der på smilebåndet.

Årets Talepris 2012 uddeles

Som finale på Logografkonferencen uddelte Fonden Danske Taler Årets Talepris 2012. De tre nominerede til prisen var Pia Kjærsgaard, Mogens Lykketoft og Helle Thorning-Schmidt.

Her kan du se billederne fra uddelingen af Årets Talepris 2012:

Partner i Rhetor, Jesper Troels Jensen, samlede ikke på frimærker som ung. Han samlede på taler. De mange hundrede taler, Jesper i årenes løb har samlet sammen, er nu at finde i fonden Danske Talers arkiv. Sammen med Rhetor står Danske Taler bag uddelingen af Årets Talepris 2012.

Bertel Haarder, MF for venstre, læser bestyrelsen i fonden Danske Talers enige begrundelse for overrækkelsen af Årets Talepris 2012.

Sabine Kirchmeier-Andersen, direktør i Dansk sprognævn, forsvarer indstillingen af Helle Thorning-Schmidts tale til Dronningens 40-års jubilæum til Årets Talepris 2012.

Professor i Retorik ved Københavns Universitet Christian Koch forsvarer indstillingen af Mogens Lykketofts tale til Årets Talepris 2012.

Bertel Haarder overrækker Årets Talepris 2012 til personlig taleskriver for Helle Thorning-Schmidt, Anita Furu. Prisen gives for Statsministerens tale til Dronning Margrethes 40-års jubilæum.

Taleskriver Anita Furu modtog på vegne af Helle Thorning-Schmidt Årets Talepris 2012. Anita Furu er kvinden bag talen, som en enig bestyrelse for Danske Taler tildelte taleprisen.