Mundtlig retorik I: Den retoriske værktøjskasse

Fang dit publikums opmærksomhed – tal, så det bliver husket!

Dette kursus hænger tæt sammen med Mundtlig retorik II: Personlig gennemslagskraft.

Kurset tager sin egen medicin: Det vil fange din interesse og lære dig noget nyt uden at overlæsse dig med informationer. Netop derfor vil du tage redskaberne til dig og bruge dem bagefter. Du vil opdage, at retorik er basal menneskekundskab – og undre dig over, at du ikke altid har præsenteret dine budskaber på denne måde. Kurset er noget for dig, hvis du:

  • Vil føle dig mere sikker, når du skal tale til en forsamling
  • Har et arbejde, hvor du tit holder mundtlige præsentationer
  • Ofte oplever, at tilhørerne ikke har fanget dit budskab efter præsentationen

Hvad arbejder vi med? 

De retoriske pointer og redskaber bliver formidlet visuelt og fysisk: Du vil fx møde hesten Rufus, arbejde med en legetøjstræbro og få en vaccine på bordet; Alle er hukommelsestekniske redskaber, som du vil afprøve i praksis og fremover kan bygge dine præsentationer med. Det glemmer du ikke bagefter, og det gør dine tilhørere heller ikke.

Du lærer at:

  • Formulere klare budskaber, som trænger ind og sidder fast.
  • Bygge bro til dine tilhørere og appellere til både deres forstand og følelser.
  • Skabe billeder i tilhørernes hoveder.

Hvordan foregår det? 

Alle deltagere forbereder en præsentation hjemmefra. Alle fremfører i starten af dagen, og får personlig feedback fra underviseren og holdet. Herefter introduceres ét værktøj ad gangen, og alle arbejder det ind i egen præsentation, der således forbedres gradvist i løbet af dagen. Sidst på dagen fremfører alle igen. Vores erfaring er, at næsten alle rykker sig markant og får kontant læring af at se, hvordan de andre gør.

Hvad tager du med dig? 

Du vil opleve, at både dine og dine medkursisters præsentationer bliver markant bedre. Du får et intensivt, underholdende og lærerigt kursus med fuld forplejning. En værktøjskasse, du altid vil have på dig, fordi du ikke kan glemme den. Konkrete redskaber og effektiv træning i at inspirere, formidle og overbevise.

Ét modul eller en hel grunduddannelse i retorik? 

Rhetor har udviklet en grunduddannelse i retorik – dette modul indgår i grunduddannelsen. Du kan tage modulerne enkeltvis, eller du kan tage hele uddannelsen samlet over 5 måneder. I alt investerer du 7 dage i selskab med os, når hele uddannelsen gennemføres. Læs mere.

Hvorfor Rhetor?

Vi er Danmarks første retorikvirksomhed – og har arbejdet med retorik i mere end 20 år. Alle vores rådgivere er universitetsuddannede, men vores særkende er den praktiske og erfaringsbaserede tilgang til rådgivningen. Rhetor garanterer dig et fagligt og garvet blik på dine nuværende færdigheder og dine muligheder for at udvikle din gennemslagskraft.

Mere retorik

Er du interesseret i at skrive taler, der fænger og bliver husket? Vi holder både åbne kurser i taleskrivning og tilpassede forløb for virksomheder. Læs om vores kursus ‘Skriv til øret’

Har din virksomhed brug for et indspark om retorik og overbevisende kommunikation, formidlet levende, underholdende og med stor faglighed? Læs mere om foredraget ‘Klassisk & moderne’ 

Har du brug for hjælp til årsberetningen eller jubilæumstalen. Vi kan rådgive dig eller skrive den for dig og træne dig i at levere den bagefter. Læs mere om ‘taleskrivning’ .

Se kalender og tilmeld dig