12. maj 2020

Online Orator — byg bro

Det kan være svært at skabe en forbindelse til andre mennesker i virtuelle møder. Interaktioner til virtuelle møder kan ofte føltes mere mekaniske og mindre menneskelige. Derfor er det vigtigt at bygge bro til dit publikum, så de føler sig accepterede og forståede. At bygge bro handler om at få skabt en forbindelse til dit publikum. Hvis folk ikke føler, at de har en forbindelse til dig — eller kan relatere til dig — så er det meget sværere at få folk til at lytte til dine budskaber.

I videoen giver vi dig derfor tre tips til at bygge bro til online møder:

1. Sørg for at alle har deres webcam slået til (at være mandags morgengrim uden at nogen ved det, er måske en af virtuelle møders største styrker, men det mindsker forbindelsen mellem mennesker).

2. Prøv at få alle til at sige noget til mødet (der behøver ikke at være et spotlight på hver og én, men ved at alle får sagt noget, skabes der et bedre og mere åbent rum).

3. Kom med små fortællinger i løbet af mødet (det kan virke som lidt tidsspild eller hyggesludder, men det gør både underværker for engagementet og den mentale sundhed).

Broen er et af vores retoriske værktøjer, som vi har udviklet til vores grundkursus.