30. oktober 2013

Sådan bliver din tale en (YouTube)succes

Næsten 3 milioner visninger på YouTube. Det er, hvad en 2. årsstudenerende fra Georgia Tech (Georgia Institute of Technology) har fået med sin velkomsttale til de nye studerende. Og det med god grund. Nick Selbys har nemlig ikke kun skrevet en god tale, han har også gjort noget ekstra ud af leveringen. Cirka midtvejs skifter talen tempo, da de kendte toner fra filmen Rumrejsen 2001, Richard Strauss’ “Also Sprach Zarathustra”, brager ud i lokalet. Med musikken som dramatisk akkompagnement proklamerer Nick Selby, at Georga Tech er stedet at være, hvis man vil ændre verden.

Se, hvordan Selby bruger musikken her:

Amerikansk og overdrevet – ja, måske. Men Nick Selbys velkomsttale er et godt eksempel på, at vi som talere og taleskrivere kan skabe opmærksomhed omkring vores taler, hvis vi tør flytte dem ud af deres vante rammer.
Og det er netop det, Rhetor sætter fokus på med årets Logografkonference, d. 12. november. Vi retter spotlightet mod teatret og ser på, hvad talere og taleskrivere kan lære af den måde instruktører, skuespillere og stand-up-komikere iscenesætter det, publikum ser.

Læs mere og tilmeld dig Logograf 2013 her. Men skynd dig, tilmeldingsfristen er 1. november.

Se talen i sin fulde længde her: