Retorik med PowerPoint

Power Point med måde

Logrer halen med hunden? Eller sagt med andre ord, overtager din PowerPoint også din præsentation?

Mange præsentationer omkommer ved PowerPoint-ulykker, men på dette modul lærer du at styrke din evne til at formidle og overbevise med PowerPoint.

En faglig formidler har ofte brug for en PowerPoint-præsentation til at understøtte visse pointer, skabe en visuel oplevelse for sine tilhørere eller frembringe en reaktion fra sit publikum.

Men ens ord og personlige fremtræden er de mest afgørende præsentationsværktøjer – og PowerPoint blot et hjælperedskab. Det må ikke stjæle scenen, men kan bruges til at fremhæve mundtlige pointer og budskaber. På dette modul forbedrer du din gennemslagskraft. Mærkbart.

Dette modul er noget for dig, hvis du

  • Præsenterer strategier, projekter eller fagligt stof mundtligt
  • Ønsker enkle greb til at formidle og overbevise, understøttet af PowerPoint
  • Gerne vil føle dig mere sikker, når du skal tale til en forsamling 

Hvad arbejder vi med?

Vi arbejder med at udforme enkle, visuelle og funktionelle slides, skabe et sammenhængende forløb af slides, samt opbygge og fremføre præsentationer, der fænger og bliver husket længe efter. 

Vi arbejder med at fremhæve pointer med kontraster, historier, analogier og andre retoriske virkemidler (både verbalt og visuelt på dine slides), samt bygge bro til dine tilhørere og appellere til både deres forstand og følelser.

Hvordan foregår det?

Du medbringer en bærbar computer med en præsentation, som du har udarbejdet hjemmefra. 

I starten af kursusdagen leverer du og dine medkursister på skift jeres præsentationer, og får personlig feedback fra underviseren og holdet. Herefter introduceres ét retorisk værktøj ad gangen, som du derefter arbejder ind i din præsentation. Således forbedrer du præsentationen gradvist, værktøj for værktøj, i løbet af dagen. Sidst på dagen fremfører alle igen og får feedback. Vores erfaring er, at næsten alle rykker sig markant og får kontant læring af at se, hvordan de andre gør.

Hvad tager du med dig?

Dette modul styrker din evne til at kommunikere og overbevise, dvs. din retoriske gennemslagskraft. Du vil mestre simple teknikker til at præsentere strategier, projekter og faglig viden – understøttet af PowerPoint – og du vil samtidigt styrke din selvsikkerhed i forhold til egen formidling.

Ét modul eller en hel grunduddannelse i retorik? 

Rhetor har udviklet en grunduddannelse i retorik – dette modul indgår i grunduddannelsen. Du kan tage modulerne enkeltvis, eller du kan tage hele uddannelsen samlet over 5 måneder. I alt investerer du 7 dage i selskab med os, når hele uddannelsen gennemføres. Læs mere.

Hvorfor Rhetor?

Vi er Danmarks første retorikvirksomhed – og har arbejdet med retorik i mere end 20 år. Alle vores rådgivere er universitetsuddannede, men vores særkende er den praktiske og erfaringsbaserede tilgang til rådgivningen. Rhetor garanterer dig et fagligt og garvet blik på dine nuværende færdigheder og dine muligheder for at udvikle din gennemslagskraft.

Kontakt os og hør mere
Se kalender og tilmeld dig

Åbent kursus

Det åbne kursus varer 1 dag, og det er med fuld forplejning. Prisen er 4.200 kr. ekskl. moms. For at deltage på ‘Retorik med PowerPoint’ skal du have deltaget på ‘Mundtlig retorik I+II‘.

Ønsker du at bestille vores grunduddannelse som en samlet pakke, hvor dette kursus indgår, så bestil via besked eller ring til os.

For at tilmelde dig skal du finde en dato, der passer dig i vores kalender og tilmelde dig.

Praktisk information

Kurset foregår fra 9-16 i Rhetors lokaler på Carit Etlars vej 3, 1814 Frederiksberg C.

Retorik med PowerPoint som tilpasset virksomhedskursus

I et tilpasset kursus går vi i dybden og sammensætter kurset ud fra jeres specifikke behov, når det kommer til indhold og tid. Ring eller skriv til os for en uforpligtende drøftelse