21. januar 2015

Sådan undgår du at gå i sort – gode råd fra ‘Romerriget’

Knud Romer er evighedsstudent, og hans akademiske karriere sejler. Nu er muligheden opstået; han får én sidste chance for at vise sit akademiske værd. Opgaven er at holde et foredrag om ‘1850’ernes Wien’ ved et internationalt seminar på Københavns Universitet. Auditoriet er stuvende fyldt, og blandt de forventningsfulde hoveder i salen sidder “pingerne” – internationale topforskere – klar til at lytte til unge Knud. Knud har haft et halvt år til at forberede sig, men da han fatter et stykke kridt og skriver tallet ‘1854’ på tavlen, går hele verden i sort. Knud kan ikke huske et eneste ord af, hvad han skal sige! Knud visker tallet ud, skriver det igen. Paralyseret af rædsel. Vippende fødder. Hosten. Mørke.

Hvad skete der så?

Det må du høre i den seneste udsendelse af ‘Romerriget’ på Radio24syv. Lørdag d. 17. januar besøgte Christian Eversbusch nemlig Knud Romers radioprogram og fortalte om de retoriske huskemetoder. I en af historierne får vi blandt andet at vide, hvordan et par væddertestikler kan få hukommelsen på gled.

I programmet kan du, foruden Christian, også stifte bekendtskab med Anders Gade, lektor i psykologi, John Andreasen, lektor i dramaturgi og dansk stormester i mnemoteknik, Mark Nissen. Bliv klogere på, hvad hjerneforskningen siger om hukommelsen, om skuespillernes huskemetoder og hvordan et fiktivt indre landskab kan rumme al din viden.

Har du selv prøvet at gå helt i sort, har du en genial husketeknik eller har du andre ting på hjerte? Så smid os en kommentar nedenfor eller del indlægget med dem du kender.

Mere retorik

Vil du være en bedre formidler? I Rhetor holder vi åbne kurser, der klæder dig på til at skrive taler, til at holde oplæg eller til at optimere din ledelsesretorik. Besøg vores kalender her for at læse mere om vores åbne kurser i retorik.