13. marts 2020

Fredagsfiguren – Hypophora

Hvad skal man gøre, når man sidder i karantæne derhjemme og kedsomheden langsomt melder sig? Man læser en fredagsfigur! 

Især når den handler om, hvordan man styrer samtalen (brugbart til alle dine 241 fremtidige Skypemøder de næste 14 dage). 

Hypophora er stilfiguren, hvor du stiller et spørgsmål og så selv besvarer det.

Når du kommer tilbage til kontoret og f.eks. synes, at der trænger til et par planter for at bryde lidt med den ellers banale indretning, så kan du bruge hypophora til at foreslå initiativet til dine kolleger.

Før stivstikkerne overhovedet kan nå at erklære, at de i hvert fald ikke gider bruge tid på at vande planter, kan du sige: “Og bliver det så en masse arbejde? Nej, det er nærmest en præstation i sig selv at dræbe en sukkulent.”

Fordelen ved figuren er, at du selv har kontrol over situationen og bestemmer, hvor samtalen bevæger sig hen. Samtidig virker dit forslag endnu mere gennemtænkt, når du allerede har overvejet potentielle udfordringer og indvendinger.  

Det var den samme figur, Eisenhower brugte under sin præsidentkampagne i 1952: “When the enemy struck on that June day of 1950, what did America do? It did what it always has done in all its times of peril. It appealed to the heroism of its youth.”

Så skal du overbevise nogen om at anskaffe sukkulenter til kontoret eller retfærdiggøre komplicerede krige på den anden side af jordkloden? Så skal du bare gå i gang med at lave en hypophora!