14. februar 2020

Fredagsfiguren – Geminatio

Endelig, endelig er det tid til fredagsfiguren! Det er blevet tid til at smække fødderne op for at nyde dagen — nyde dagen med en ny stilfigur! Men hvor er nu dine læsebriller? Hvor, hvor, hvor? Hvor er de briller henne? For fredagsfiguren læser jo ikke sig selv.   

Men frygt ej, der er hjælp at hente. Ugens figur geminatio stammer fra latin og betyder “fordobling”. Det går simpelthen ud på at gentage et ord eller udtryk lige efter hinanden. Så hvis du bare kan skimte, hvad de første ord er, så kan du gætte dig til det næste, også uden briller.

En geminatio fra filmen Rocky IV blev så legendarisk, at den har opnået meme-status! Meme-status! Øjeblikket blev udødeliggjort, da bokseren Ivan Drago efter at have slået sin modstander ud, midt i det myldrende kaos af nærgående journalister og oprørte fans, køligt konstaterer: “If he dies, he dies” (spoiler alert – he dies).

Gentagelsen skaber entusiasme og ivrighed, eller den kan bruges til at fremhæve noget. Flot demonstreret af en anden actionfigur, Arnold Schwarzenegger, til et FN klimatopmøde: “The rich nations and the poor nations have different responsibilities, but one responsibility we all have — and that is action. Action. Action. Action.” Hvad mon Schwarzenegger gerne vil have? Jep, det er rigtigt. Action. Og det vil du kunne huske selv en uge fra nu! 

Så gør ligesom Schwarzenegger eller Drago og kast dig ud i at lave så god en geminatio, at den har memepotentiale!