11. december 2016

Red julen med Rhetor 3. advent: Klippeklistre i børnehaven

Se 3. afsnit: ‘Klippeklistre i børnehaven’

Du sidder på en lidt for lav stol mellem Karls far og Merles mor i børnehaven. Der er klippeklistre-dag, og du forsøger dig med et flettet julehjerte, selvom du aldrig har været ferm med en saks. Hvad skal du dog snakke med Merles mor og Karls far om?

Fortvivl ikke, men se i stedet tredje afsnit af ‘Red julen med Rhetor’ og lær mere om hvordan du jule-smalltalker.

Er du i tvivl om hvorfor smalltalk er vigtigt?

Smalltalk regnes af nogen for ligegyldigt og overflødigt, ja måske ligefrem fordummende. Kan det ikke være lige meget med de små uforpligtende samtaler om sne og frost, juleplaner eller andesteg og rødkål?

Svaret er nej, for smalltalk er faktisk vigtigt. De små uformelle samtaler med kolleger og folk omkring os danner nemlig grundlaget for, at vi senere kan snakke om seriøse, vigtige emner. Det er en måde at se en person an på, inden man går ind i en dybere kontakt. Vi tuner os ind på det andet menneske og mærker efter, om det er en person, man gerne vil tale mere med. Vi har vel alle mødt personer som har sprunget smalltalken over og er gået direkte til at dele intime detaljer om deres liv. Dette kan virke meget intimiderende og grænseoverskridende.

Derfor er smalltalk en vigtig kunnen at få styr på!

Skal du blive retorikekspert i det nye år? Giv dig selv en brugbar julegave – tilmeld dig et af Rhetors åbne kurser i 2017. Vi giver 500 kr i rabat hele december måned så bestil inden juleaften og skriv ‘JULEGAVE’ i kommentarfeltet.