Logograf

Den danske konference for professionelle taleskrivere

Logograf er Rhetors årlige konference, hvor talere og taleskrivere mødes for at blive klogere på logografi – kunsten at skrive taler.

På konferencen uddeler vi prisen for årets bedste danske tale. Vi deler opskrifter på humor, storytelling, argumentation og andre greb, som kan gøre en tale virkningsfuld. Og vi træder ned i talens maskinrum for at lære af andre organisationer og deres arbejde med at professionalisere taleskriverfunktionen.

Det er valgår, så i år er temaet den politiske tale – på Christiansborg, i virksomheder og i organisationer.

Program

Vi tager forbehold for ændringer i programmet

Moderne politik er fuld af bullshit – forstået i Harry Frankfurts forstand som det at bruge belejlige fakta uden at interessere sig for deres sandhedsværdi. Debatten er fuld af beskidte kneb, fra uredelig framing til umærkelige forskydninger og logiske fejlslutninger. Parterne taler ikke for at gøre os klogere, men for at vinde.

På trods – eller måske på grund – af den forråede retorik dukker fænomener som faktatjek, spinkommentatorer og dialogpriser op. Der er interesse for den gode debat, som oplyser og gør klogere, frem for at fordreje og fortie.

På årets konference for taleskrivere omfavner vi den nye modbølge og sætter værktøj på. Vi afslører de grimme kneb og fejrer de gode greb. Fremtidens vindere er ikke bullshittere, men troværdige talere med en sag, som de står ved.

På konferencen giver vi dig :

  • Den retoriske vinkel på den nye regerings første 100 dage
  • Indblik i konceptet om ‘åbent borgmesterkontor’, og hvordan det kan bruges til at skabe tæt dialog med borgerne
  • Opskriften på at skabe dialog og bygge bro til selv din værste fjende (Hint: Du skal tænde for din kaffemaskine)
  • En retorisk klimaparlør og analysen af, hvorfor vi lige nu oplever et opbrud i klimasproget, og hvad det betyder for politkere, ledere og andre offentlige figurer
  • Indsigt i fejlslutninger og andre beskidte kneb i politisk argumentation
  • Kåringen af årets tale
  • Og meget andet

På årets konference kan du blandt andet møde: 

Kristian Madsen – lederskribent ved dagbladet Politiken. Tidligere taleskriver for bl.a. Harald Børsting og Helle Thorning-Schmidt og forfatter til bogen ‘Skriv gode taler’.

Özlem Cekic – debattør, forfatter og forkvinde for Foreningen Brobyggerne. Tidligere medlem af Folketinget for Socialistisk Folkeparti.

Simon Lund-Jensen – forandringsleder i KMD, retoriker og medstifter af Foreningen Brobyggerne.

Esben Bjerggaard Nielsen – lektor i retorik ved Aarhus Universitet og ekspert i dommedagsretorik og klimadebat.

Christina Krzyrosiak Hansen – borgmester i Holbæk (S) og modtager af årets dialogpris ved Folkemødet i 2019 som den første kommunalpolitiker. 

Det fulde program kan du læse her.

Rammerne

Dato: 12. november kl. 8.30 til 16:45

Sted: Vartov, Farvergade 27, København.

Pris 3.450 kr. ekskl. moms. Inkluderer fuld forplejning hele dagen.

tilmeld dig

H.K.H. Kronprinsesse Mary fik på Logograf 2018 Danske Talers pris for “Årets tale 2018”. Bertel Haarder overrakte prisen til Kronprinsessen. Se program og billeder fra 2018 nedenfor.

Vi glæder os!
Logograf 2019
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

Logograf gennem årene